Omistajan tai värinvaihdos

Omistajan tai värinvaihdos

CFA:ssa kissan omistajana pidetään sitä henkilöä, jonka nimiin kissa on rekisteröity CFA:n rekisterissä. Omistaja ilmenee rekisteröintitodistuksesta eli green slipistä. Omistajanvaihdokseen tarvitaan omistajan merkityn henkilön allekirjoitus.

Pentu rekisteröidään alunperin joko blue tai yellow slipillä sen ensimmäiselle omistajalle. Nämä slipit saa kasvattajalta pentueelle tehdyn pentuerekisteröinnin jälkeen. Samassa yhteydessä kissalle annetaan virallinen nimi ja annetaan sen yksilölliset tiedot ja se tulee saamaan virallisen CFA:n rekisterinumeron. Blue ja Yellow slippejä voi siis käyttää vain tilanteessa, jolloin kissaa rekisteröidään ensimmäistä kertaa. Blue ja yellow slipillä rekisteröinti tapahtuu CFA:n eCat online palvelun kautta tai lähettämällä slippi täytettynä CFA:n toimistolle. Kun Central Office on suorittanut rekisterönnin, kissa saa green slipin eli todisuksen yksilöllisestä rekisteröinnistä.

Omistajanvaihdos

Yksilöllisen rekisteröinnin jälkeen omistajanmuutokset tapahtuvat green slipillä. Green slipin taakse rekisteröidyt omistajat (listattu slipin etupuolella owner-kohdassa) hyväksyvät omistajan muutoksen allekirjoituksellaan ja merkitsevät mistä päivästä lähtien omistajanmuutos on voimassa. Tämän jälkeen slip luovutetaan uudelle omistajalle, joka täyttää omat tietonsa ja lähettää slipin CFA:n toimistolle maksusuorituksensa kanssa. Omistajan muutos on siis maksullinen. Samassa yhteydessä voidaan kissan nimen perään rekisteröidä myös uuden omistajan kasvattajanimi ns suffiksiksi (of xxxx). Uudelle omistajalle tulee CFA:sta uusi green slip, johon on päivitetty uuden omistajan tiedot.

Slipeistä ja niiden täyttämisestä löytyy lisätietoa Pentujen rekisteröinti -linkin alta.

Omistajanvaihdoksissa poikkeuksen muodostaa se tapaus, että green slippiin merkitty omistaja on kuollut. Tällöin tästä on toimitettava todistus CFA:lle, jotta omistajanvaihdos onnistuu. Todistukseksi kelpaa mm. sanomalehdestä kopioitu kuolinilmoitus.

Värinvaihdos

Kissan värinvaihdoksen voi suorittaa vain kissan CFA:n rekisteriin merkitty omistaja.

Värinvaihtotapauksissa green slip lähetetään vapaamuotoisen värinvaihto pyynnön kera. Värin on oltava mahdollinen geneettisten periaatteiden mukaisesti. CFA kuitenkin rekisteröi kissat ulkoasun mukaan, joten poikkeuksia geneettisiin periaatteisiin myönnetään.

Värinvaihdos on maksullinen palvelu ja värinvaihto täytyy olla suoritettu ennen kuin kissalle voidaan myöntää näyttelyissä saavutettu titteli.

Korjaukset green slippeihin?

Mikäli CFA on tehnyt virheen värin, nimen tai omistajan suhteen, suorittaa CFA uudelleen rekisteröinnin ilman erillistä korvausta. Tällöin green slip pitää palauttaa korjatuilla tiedoilla CFA:han.

Asiassa kannattaa ottaa ensiksi yhteyttä CFA:n toimistoon sähköpostitse.
Yhteystiedot löytyvät CFA:n kotisivuilta osoitteesta: www.cfa.org

 

Voiko Cat Fanciers of Finland auttaa sinua?
Mikäli et omista luottokorttia tai et muuten pysty itse hoitamaan rekisteröintiä, ota yhteyttä rekisteröintivastaavamme osoitteessa: rekisterointi(a)cfasuomi.org. Häneltä voi myös kysyä lisätietoja rekisteröinteihin liittyvistä asioista.

 

Comments are closed.