Via Pedigree

Kissan rekisteröintin CFA:han sukutaulun avulla

Rotukissa voidaan rekisteröidä CFA:han jonkun muun organisaation vahvistamalla sukutaululla. Tälläista rekisteröintiä kutsutaan CFA:ssa via pedigree rekisteröinniksi.

CFA vaatii pääsääntöisesti rekisteröitävältä kissalta viiden sukupolven (rekisteröitävä kissa + 5 aiempaa sukupolvea) sukutaulun, jotta kissa saa näyttelyoikeuden. Poikkeuksia tähän löytyy, mm venäjänsinisilta ja abessinialaisilta vaaditaan 8 edeltävää sukupolvea, kun taas selkirk rexille tai siperiankissalle liittää vähäisempikin sukutaulumäärä. Tarvittavat määrät on lueteltu CFA:n rekisteröintisäännöissä.

1. Kopioi sukutaulut

Kopioi tai skannaa rekisteröintiin tarvittava määrä sukupolvia. Yleisesti ottaen useimmille riittää kopio kissan omasta sukutaulusta ja sen lisäksi vanhempien sukutaulusta, sillä tällöin täyttyy useimmille roduille vaadittava 5 sukupolven rekisteröintivaatimus. Sukupolvet tulee olla kopioita virallisista rekisterikirjoista tai tilattu kissat rekisteröineestä järjestöstä. Omat muistiinpanot tai esim Pawpedsistä tulostetut sukutaulut eivät kelpaa. Suositeltavaa on, että talletat kaikki tarvittavat sukutaulut yhteen pdf-tiedostoon ja ensimmäiseksi itse rekisteröitävän kissan sukutaulu.

Lisäsukupolvia ei vaadita, mikäli kissasi kaikki linjat sen omassa sukutaulussa päätyvät jo CFA-rekisteröityihin kissoihin.

Tarvittaessa voi lisätä CFA-rekisterinumerot itse sukutauluun, jos niitä ei ole sinne jo valmiiksi rekisterinpitäjän toimesta merkitty.

Mikäli rekisteröitävän pentueveli tai sisko on jo rekisteröity CFA:han, voit käyttää veljen tai siskon CFA-rekisterinumeroa viitteenä. Tällöin lisäsukupolvia ei myöskään tarvitse toimittaa CFA:lle, sillä kissan tausta on jo tarkastettu.

2. Täytä Via pedigree registration -form

CFA:lla on käytössään sukutaululla tehtävää rekisteröintiä varten erityinen lomake, jotta kaikki tarvittavat taustatiedot tulisivat toimitettua yhdellä kertaa. Lomake löytyy CFA:n kotisivuilta lomakkeista ja sieltä Registration Forms –> Registration Via Pedigree.

3.Toimita lomake ja sukutaulukopiot CFA:lle

Sukutaulukopiot voit toimittaa joko sähköpostitse tai normaalina kirjepostina.

Sähköpostitse lähetetään yhdelle toimiston rekisteröintejä käsittelevälle henkilölle. Tarkista osoitteet täältä (Registration kohdan alta): http://www.cfa.org/AboutCFA/Contacts.aspx

Sähköpostisi on syytä otsikoida seuraavasti: ”Via pedigree registration/kissan nimi”.
Tämä helpottaa huomattavasti toimiston rekisteröinnistä vastaavia henkilöitä. Muista liittää sekä lomake että sukutaulut mukaan.

Vastaanotettu sähköposti kuitataan parin päivän sisällä.

Kirjeposti lähetetään osoitteeseen
The Cat Fanciers’ Association, Inc
260 East Main Street
Alliance, OH 44601
USA

Kirjettä ei tarvitse/kannata lähettää pikana. Ykkösluokan posti Suomesta USA:han menee yhtä nopeasti kuin pikakirjeenä toimitettu kirje. Älä myöskään lähetä kirjettäsi kirjattuna. Muistathan, että kopioiden toimittaminen riittää, sukutaulujen ei tarvitse olla alkuperäisiä.

Onnittelut – olen nyt suorittanut omalta osaltasi kissasi rekisteröinnin CFA:han! Lopusta pitäisi huolehtia Central Officen henkilökunnan. Mikäli papereissasi on kysyttävää, ottavat he yhteyttä sinuun. Siksi onkin tärkeää, että paperityöstösi olisi selkeää.

Poikkeuksia ja huomioita

Aina rekisteröinti sukutaululla ei kuitenkaan CFA:han onnistu! Tälläinen poikkeus muodostuu silloin, kun molemmat kissan vanhemmat ovat CFA-rekisteröityjä ja kissan kasvattaja on myös aktiivinen CFA-kasvattaja. Tällöin ainoastaan kasvattajalla on mahdollisuus rekisteröidä pentu normaalin pentueen rekisteröinnin ja sen jälkeen yksilöllisen rekisteröinnin kautta.

CFA:ssa on tietyissä roduissa mahdollista rekisteröidä kissa myös pelkästään kasvatuskäyttöön. Tällöin sukutaululla tehtävään rekisteröintiin riittää yksi sukupolvi vähemmän kuin mitä vaaditaan normaaliin rekisteröintiin. Tällaiselle kissalle ei myönnetä näyttelyoikeutta, mutta jälkeläinen saa näyttelyoikeuden, sillä tarvittava sukupolvimäärä täyttyy jo jälkeläisen osalta.

Poikkeavat sukupolvimäärät

Rodut, joilta vaaditaan poikkeava määrä sukupolvia sukutaulun kautta tehtävään rekisteröiin. Rodun perässä on mainittuna tarvittava sukupolvimäärä. Abessinialainen (8), Amerikan Wirehair (4), Burma (8), Kartusiaani (4), Devon Rex (3), Korat (3), Ragdoll (3), Venäjänsininen (8), Scottish Fold (4), Selkirk Rex (sukutaulua ei tarvita), Siamilainen (8), Siperiankissa (3), Sphynx (3), Tonkineesi (3) ja Turkkilainen Angora (3). Muilta kuin tässä luetelluilta roduilta vaaditaan viisi (5) sukupolvea.

Osalla roduista on sukupolvien lisäksi myönnytyksiä sukutaulussa esiintyvien rotujen osalta tai erityisvaatimuksia, jotta se rekisteröidään kohde rotuunsa CFA:ssa. Esimerkiksi FIFe rekisteröity persialainen voidaan rekisteröidä CFA:ssa pitkäkarvaiseksi exoticiksi ja vain exotic kasvatukseen, mikäli kopiona toimitetuissa sukutauluissa esiintyy exotic tai CFA:n omasta rekisteristä löytyy sukutaulussa esiintyvälle kissalle tieto sen exotic taustasta. Lue lisää rotukohtaisista poikkeuksista.

 

Voiko Cat Fanciers of Finland auttaa sinua?
Mikäli et omista luottokorttia tai et muuten pysty itse hoitamaan rekisteröintiä, ota yhteyttä rekisteröintivastaavamme osoitteessa: rekisterointi(a)cfasuomi.org. Häneltä voi myös kysyä lisätietoja rekisteröinteihin liittyvistä asioista.

Comments are closed.