Rotukohtaiset poikkeukset

Rotukohtaiset poikkeukset

Pääsääntö rekisteröitäessä kissoja CFA:han on se, että vanhempien täytyy olla rotupuhtaita rotunsa edustajia. Eräille roduille kuitenkin myönnetään poikkeuksia siihen mitä kissan taustasta voi löytyä tai voiko rodun kohdalla tehdä roturisteymiä. Nämä poikkeukset on mainittuna jokaisen rodun rotustandardissa. Rotustandardeihin löydät linkit rotujen pääsivulta.

Seuraaville roduille myönnetään poikkeuksia CFA:ssa

HUOM! Tarkista rotukohtaiset poikkeukset aina suoraan CFA:sta. Tilanne joidenkin rotujen osalta on voinut muuttua.

American Bobtail (longhair & shorthair): American bobtaililla (pitkä- tai lyhytkarainen) voi olla sukutaulussaan kissoja, joilla on luonnon muokkaama häntämutka (bobtail). Ota yhteyttä CFA:n toimistoon rekisteröidäksesi 1.1.2002 – 31.12.2014 välisenä aikana syntynyt lyhyt- tai pitkäkarvainen kotikissa American bobtailiksi, mikäli kissalla on luonnollisesti syntynyt häntämutka.

American Curl (shorthair & longhair)/ American curl (lyhyt- tai pitkäkarvainen): American curlin kasvatuksessa voi käyttää curleja tai pitkä- tai lyhytkarvaisia kotikissoja. 1.1.2015 jälkeen syntyneillä curleilla voi olla vain curl-vanhemmat.

American Wirehair: American wirehairin kasvatuksessa voi käyttää American wirehairia tai amerikkalaista lyhytkarvaa (American shorthair).

Balinese/Balineesi: Balineesin kasvatuksessa voi käyttää balineesia, javaneesia (balineesin divisiona 1.5.2008 alkaen), Colorpoint Shorthairia ja siamilaista. 31.12.2010 mennessä syntyneille pennuille voidaan myös käyttää itämaista pitkäkarvaa tietyin ehdoin. Lisätietoja CFA:n toimistolta.

Bombay: Bombayn kasvatuksessa voi käyttää Bombayn lisäksi, mustaa amerikkalaista lyhykarvaa (black American shorthair) tai ruskea Burmaa (sable Burmese).

Colorpoint Shorthair: Colorpoint shorhairin kasvatuksessa voi käyttää Colorpoint shorthairia tai siamilaista. 1.1.2019 jälkeen syntyneiden pentujen vanhempina voi olla ainoastaan Colorpoint shorthair.

Cornish rex: Cornish rexin kasvatuksessa voi käyttää kihara- tai suoraturkkista Cornish rexiä.

Devon Rex: Devon rexin kasvatuksessa voi käyttää Devon rexiä, amerikkalaista lyhytkarvakissaa (American shorthair) tai brittiä. 1.5.2013 jälkeen syntyneillä pennuilla voi olla vain Devon Rex vanhemmat.

Exotic: Exoticin kasvatuksessa voidaan käyttää exoticia ja persialaista.

Havana Brown: Havanna Brownin kasvatuksessa voi käyttää Havanna Brownin lisäksi myös muita rotuja erikoisluvalla. Ota yhteyttä CFA:n toimistoon lisätietojen osalta.

LaPerm (longhair & shorthair): LaPermin kasvatuksessa voi käyttää LaPermiä, lyhyt- tai pitkäkarvaisia kotikissoja ja AOV ocicattia. Tammikuun 2015 jälkeen syntyneillä LaPermeillä voi olla vain LaPerm-vanhemmat.

Ocicat: Ocicatin kasvatuksessa voidaan käyttää ocicattia ja abessinialaista. 1.1.2015 jälkeen syntyneiden pentujen vanhempina voi olla ainoastaan ocicat.

Oriental (longhair ja shorthair)/Itämainen lyhyt- tai pitkäkarva: Itämaisen lyhyt- tai pitkäkarvan kasvatuksessa voi käyttää siamilaista tai colorpoint shorthairia. Itämaisen lyhytkarvan kasvatuksessa voi käyttää myös balineesia tai javaneesia.

Ragamuffin: 15.7.2006 jälkeen ragamuffin kasvatuksessa voidaan käyttää vain ragamuffineita ja taustassa voi esiintyä ragamuffinin lisäksi, ragdollia tai persialaista. Lisäksi ennen 15.6.2001 syntyneiden ragamuffinin vanhempana voi olla pitkäkarvainen kotikissa.

Scottish Fold (shorthair & longhair): Scottish foldin kasvatuksessa voi käyttää Scottish Foldia, brittiläistä tai amerikkalaista lyhytkarvakissaa (American shorthair).

Selkirk Rex (longhair & shorthair): Selkirk Rexin kasvatuksessa voi käyttää Selkirk rexiä, brittiläistä, persialaista tai exoticia. Selkirk rexillä, joka on syntynyt ennen 1.1.1998 voi esiintyä sukutaulussa myös amerikkalaista lyhytkarvaa (American shorthair). 1.1.2015 jälkeen pentueen vanhempana voi olla vain selkirk rex.

Somali: Somalin kasvatuksessa voi käyttää somalia tai abessinialaista.

Sphynx: Sphynxin kasvatuksessa voi käyttää sphynxiä, amerikkalaista lyhytkarvaa (American shorthair) tai kotikissan ja karvattoman kotikissan jälkeläistä. 31.12.2010 jälkeen pentueen vanhempana voi olla vain sphynx.

Tonkinese/Tonkineesi: Tonkineesilla, joka on syntynyt ennen 1.1.1984 voi esiintyä sukutaulussa myös siamilaisia tai burmia.

CFA:n toimisto neuvoo

Mikäli sinulla on kysyttävää kissasi rekisteröinnistä tai kaipaat lisätietoja jostakin rodusta tai sen sallituista roturisteymistä, ota yhteyttä CFA:n toimistoon: registration@cfa.org

 

Voiko Cat Fanciers of Finland auttaa sinua?
Mikäli et omista luottokorttia tai et muuten pysty itse hoitamaan rekisteröintiä, ota yhteyttä rekisteröintivastaavamme osoitteessa: rekisterointi(a)cfasuomi.org. Häneltä voi myös kysyä lisätietoja rekisteröinteihin liittyvistä asioista.

 

Comments are closed.