Näyttelyilmoittautuminen

CFA:n «Show Entry Form» täydentäminen

HUOM! Cat Fanciers of Finlandilla on käytössään oma, suomankielinen ilmoittautumislomake näyttelyihin. Tämä lomake julkaistaan aina näyttelykutsun yhteydessä.

Käytössäsi on useita tiedostovaihtoehtoja Show Entry Formista. Ne kaikki täydennetään kuitenkin saman kaavan mukaisesti, joskin kaavakkeissa voi olla pieniä eroavaisuuksia.

CFA-rekisteröidyllä rotukissalla on CFA Certificate of Individual Registration eli CFA:n rekisteröinti-todistus. Tutummin tätä kutsutaan green slipiksi (oikealla), johtuen slipin vihreästä väristä. Siitä ilmenevät kaikki lmoittautumisessa tarvittavat tiedot.

CFA-rekisteröimätön rotukissa, aikuinen tai kastraatti voi osallistua näyttelyyn noviisiluokassa Euroopassa, jolloin tarvittavat rotu- ja väritiedot tulee tarkistaa ko. rodun rotumääritelmästä eli standardista, entry clerkiltä tai järjestävän yhdistyksen toimihenkilöiltä.

Lomakkeen täydentäminen kohta kohdalta

Online lomakkeessa ensimmäiseksi kysytään seuraavaa:
This is entry ____ of ____ entries submitted online kohdassa kerrotaan etukäteen kuinka monta kissaa olet ilmoittamassa. Ensimmäiseen täytettävään kohtaan merkitän monettako kissaa olet nyt ilmoittamassa ja toiseen täytettävään kohtaan montako kissaa aiot ilmoittaa näyttelyyn online lomakkeella.

Name of Cat eli kissan nimi: kirjoitetaan kissan rekisterinimi CFA:ssa ilman titteleitä samansisältöisenä kuin mitä se on rekisteröintitodistuksessa.

CFA-rekisteröimättömän kissan nimi kirjoitetaan niin kuin se kissasi rekisteritodistuksessa tai rekisterikirjassa lukee.

CFA Registration # ONLY: CFA:n rekisterinumero kissalle. Pentuluokkaan
(4-8 kk ikäinen kissa) ilmoitettavalle kissalle voidaan tähän merkitä «Pending» (=rekisteröinnin alainen), jos rekisterinumeroa ei vielä ole.

Noviisien (8 kk täyttänyt aikuinen kissa, jota ei ole rekisteröity CFA:ssa)
kohdalla tämä kohta jätetään tyhjäksi.

Birth date eli syntymäaika annetaan muodossa kuukausi/päivä/vuosi.

Sex eli sukupuoli: leikkaamattomille male (uros) / female (naaras) ja leikatuille
neuter (uroskastraatti) / spay (naaraskastraatti)

Eye Color eli silmienväri vaaditaan vain valkoisilta kissoilta. Valkoisen kissan silmänväri on useimmiten copper (oranssi, kupari), blue (sininen) tai odd (eriväriset).

Color Class # eli väriryhmänumero jossa kissa kilpailee näyttelyssä. Monissa roduissa väriryhmä on sama kuin CFA-rekisteröidyn kissan rekisterinumeron neljä ensimmäistä numeroa (mahdollisesti kirjaimella M tai S lisättynä). Väriryhmänumero selviää kuitenkin näyttelysäännöistä (show rules) tai apua myös löytyy rotustandardista. Rotustandardit löytyvät CFA:n Breed osiosta ja klikkaamalla rodun yhteydessä mainittua breed standard. Loppuvaiheessa entry clerk korjaa väriryhmän oikeaksi. HUOM! Tähän ei saa laittaa FIFén EMS-koodia!

Breed eli rotu: täytetään rodun englanninkielinen nimi. Lista roduista löytyy mm. CFF:n kotisivuilta rodut osiosta tai CFA:n kotisivuilta Breed osiosta. Jos et tiedä kissasi rotua englanniksi, ota yhteyttä CFF:n toimihenkilöihin.

Color Description eli värikuvaus: kirjoitetaan kissan väri kirjaimin englanniksi.
(ei FIFén EMS-koodia). Jos et tiedä kissasi väriä englanniksi, ota yhteyttä CFF:n toimihenkilöihin.

Sire eli kissan isän nimi titteleineen, enintään 40 merkkiä (ei vaadita kotikissoilta).

Dam eli kissan emon nimi titteleineen, enintään 40 merkkiä (ei vaadita kotikissoilta).

Breeder eli kasvattajan nimi , enintään 40 merkkiä (ei vaadita kotikissoilta).

Owner/Lessee eli kissan virallisen omistajan tai haltijan nimi, enintään 40 merkkiä.

Email eli sähköposti

Phone eli puhelinnumero, josta tavoitetaan parhaiten. Suositellaan käytettäväksi kansainvälistä muotoa eli +358 40 123456.

Street Address for Owner/Lessee Above eli yllä olevan omistajan tai haltijan katuosoite

City eli kaupunki

State/Province/Nation eli maan nimi, suomalaiset merkitsevät tähän Finland

Zip/Postal Code eli postinumero

Name of Club/Show eli näyttelyn järjestävän yhdistyksen nimi. Suomessa järjestäviin näyttelyihin tähän merkitään Cat Fanciers of Finland.

Location of Show eli näyttelypaikkakunta (ja maa)

Date of Show eli näyttelyn päivämäärä

AGENT INFORMATION – omistajan edustaja
Nämä kohdat täytetään vain, mikäli kissan omistaja tai haltija ei ole näyttelypaikalla. Yhdistykselle annetaan «Agent information» eli tieto henkilöstä, joka on vastuussa ko. kissasta näyttelyn ajan ja edustaa omistajaa tai haltijaa.

HUOM! Mikäli kissan omistaja tai haltija on näyttelypaikalla toisen ilmoitetun kissan kanssa, ei kissan omistajan edustajaksi voida ilmoittaa muuta henkilöä.

Agent eli kissan ”huoltajaksi” valtuutetun henkilön nimi

Phone eli puhelinnumero, josta agentin tavoittaa. Suositellaan käytettäväksi kansainvälistä muotoa eli +358 40 123456.

Agent’s Street Address eli agantin katuosoite

City eli kaupunki

State/Province/Nation eli maan nimi

Zip/Postal Code eli postinumero

Send Confirmation to Owner / Lessee Agent – Lähettäkää vahvistus Omistajalle / Haltijalle tai Edustajalle eli määritellään kenelle vahvistus lähetetään.

Circle Number of Region or Residence eli Ympyröi oikean alueen numero. Suomessa asuvat näytteilleasettajat kuuluvat International Divisioniin eli valitaan kohta E «Int’l Europe» omaksi alueeksi

CAT TO BE ENTERED IN: (Check Proper Class) – Kissa ilmoitetaan seuraavaan kilpailuluokkaan: (Voidaan ilmoittaa vain yhteen luokkaan)

NON-Championship – Championship-luokan ulkopuoliset luokat

 • Kitten – pentuluokka CFA-rekisteröidyille tai rekisteröimättömille, leikkaamattomille tai leikatuille uroksille ja naaraille. Pentuluokkaan osallistuvan on oltava alle 8 kalenterikuukauden ikäinen, mutta 4 kk täyttänyt näyttelyn avauspäivänä.
 • Provisional Breed – roduille, joilla on oikeus kilpailla vain Provisional-luokassa (rekisteröidyt aikuiset tai pennut sellaisesta rodusta, jolla ei ole oikeutta kilpailla Championship-luokassa)
 • Miscellaneous Breed – roduille, joilla on oikeus kilpailla vain Miscellaneous-luokassa (rekisteröidyt aikuiset tai pennut sellaisesta rodusta, jolle ei ole annettu oikeutta kilpailla Provisional Breed –luokassa)
 • Veteran class – veteraanit. Luokka on tarkoitettu kaikille 7 vuotta täyttäneille uroksille ja naaraille, leikkaamattomille ja leikatuille, mikäli omistaja haluaa. Muussa tapauksessa kissa voi kilpailla Championship tai Premiership luokissa. (Huom! Kutsussa ilmoitetaan onko näyttelyssä veteraaniluokkaa!)
 • Household Pet – kotikissa
 • Exhibition Only – vain näytteillä (ei osallistu arvosteluun, mutta tulee näyttelypaikalle)
 • AOV – muu. Luokka on tarkoitettu rekisteröidyille aikuisille ja pennuille, jotka eivät täytä Championship tai Premiership –luokkiin hyväksyttyä rodun standardia (värin, turkin, sukupuolen tai hännän, jos häntä kokonaan tai osittain h ännättömissä roduissa, tai korvien perusteella)
 • Agility – Agility luokka (Huom! Kutsussa ilmoitetaan onko näyttelyssä tätä)
 • (Novice – Noviisi eli kissa, jolla ei ole 8 kk täytettyään CFA:n rekisterinumeroa. Kaikissa lomakkeissa ei ole tätä vaihtoehtoa. CFA-rekisterinumerottomat aikuiset kissat entryclerk siirtää automaattisesti noviisiluokkaan))

Championship – Championship-luokka CFA-rekisteröidyille ja 8 kk näyttelyn avauspäivänä täyttäneille leikkaamattomille kissoille, joiden rotu ja väri ovat CFA:ssa hyväksyttyjä kilpailemaan Championshipluokassa

 • Open – Avoin luokka kissoille, jotka eivät ole vielä saavuttaneet 6 Winners Ribbon nauhaa
 • Champion – Champion luokka kissoille, jotka ovat saavuttaneet 6 Winners Ribbon nauhaa ja joiden Champion-titteli on anottu, maksettu ja vahvistettu CFA:lta
 • Grand Champion – Grand Champion -luokka kissoille, joka ovat saavuttaneet Grand Champion -tittelin

Premiership – Premiership-luokka CFA-rekisteröidyille ja 8 kk näyttelyn avauspäivänä täyttäneille leikatuille kissoille, joiden rotu ja väri ovat CFA:ssa hyväksyttyjä kilpailemaan Premiership-luokassa

 • Open – Avoin luokka kissoille, jotka eivät ole vielä saavuttaneet 6 Winners Ribbon nauhaa
 • Premier – Premier luokka kissoille, jotka ovat saavuttaneet 6 Winners Ribbon nauhaa ja joiden Premier-titteli on anottu, maksettu ja vahvistettu CFA:lta
 • Grand Premier – Grand Premier -luokka kissoille, joka ovat saavuttaneet Grand Premier -tittelin

Show/Security Cage Request – Oman häkin käyttöpyyntö

 • I will provide my own show cage and understand I may be required to pay the douple cage fee based on my entries __________ (initial here) eli otan oman häkin mukaan ja ymmärrän, mikäli joudun maksamaan tuplahäkin hinnan ______ (nimikirjaimet tähän)

Special Requests (Optional) eli Erityistoiveet (vapaaehtoiset, voidaan jättää täyttämättä)

 • Double Cage – tuplahäkki, mikäli halutaan tuplahäkki yhdelle kissalle
 • Sales Cage – myyntihäkki esim. myytävänä oleville pennuille. Häkissä voi olla enintään 2 pentua.
 • Grooming Space – trimmauspaikka
 • End of Row – häkkirivin päähän
 • Benching – häkkipaikkatoive (CFA:ssa normaalikäytäntö on, että kissat sijoitetaan omistajan sukunimen mukaiseen järjestykseen. Bencing-kohtaan voi kirjoittaa tuttavansa nimen, jonka viereen haluaa. Suositus on 1-2 nimeä. Tähän voi laittaa myös rodun, mikäli haluaa samaa rotua harrastavien viereen.) (HUOM! Tuplahäkki yhdelle kissalle, myyntihäkki ja trimmauspaikan varaus ovat maksullisia palveluita!)

Are you a new exhibitor? If so, check here – Oletko uusi näytteilleasettaja? Jos olet, laita tähän rasti. Tällöin yhdistys voi mahdollisuuksien mukaan sijoittaa sinut lähelle kokeneita näytteilleasettajia, jotka voivat neuvoa sinua näyttelyn aikana.

Any additional comments or info – lisätietoja kohta, josta viestisi välittyy näyttelysihteerille.

Allekirjoittamalla ilmoittautumislomakkeen (sähköisesti lähetettynä sähköpostiosoite vastaa allekirjoitusta) näytteilleasettaja ilmoittaa kissan näyttelyyn omalla riskillään ja sitoutuu noudattamaan CFA:n näyttelysääntöjä. Mikäli kissalla on useampi omistaja, yksi allekirjoitus riittää.

On-line lomakkeen lopussa kysytään vielä näytteilleasettajan nimi ja sähköpostiosoite, muista täyttää myös ne. Submit lähettää ilmoittautumisen eteenpäin, clear tyhjentää täytetyt tiedot.

Vinkki on-line näyttelyilmoittautumislomakkeen täyttämiseen. Palaa takaisin lomakkeeseen käyttämällä internetselaimesi back/takaisin -näppäintä. Tällöin jo täytetyt tiedot säilyvät ja voit muuttaa kissan tiedot, joten tämä helpottaa toimintoa. Muistathan muuttaa tiedon, kuinka monetta kissaa olet ilmoittamassa.

Näyttelysäännöt voi tilata CFA:n Central Officesta.

Ilmoittautuminen on tehty – pääsenkö nyt näyttelyyn?

Muistathan, että on ilmoittajan tehtävä tarkistaa ilmoittautumisen perille meno. Tämän johdosta onkin hyvä ottaa yhteyttä entry clerkiin ja ilmoittautumisen perille meno on syytä tarkistaa ennen kuin ilmoittautumisaika päättyy.

Entry clerk lähettää sähköpostitse näyttelyvahvistuksen noin viikkoa ennen näyttelyä. Tämä vahvistus sisältää kaikki näyttelyssä tarvittavat tiedot. Mikäli vahvistuksessa on virheitä, ota yhteyttä välittömästi entry clerkiin tietojen korjaamiseksi.

Comments are closed.