Omistajan tai värinvaihdos

Omistajan tai värinvaihdos

Omistajanvaihdos

CFA:ssa kissan omistajana pidetään sitä henkilöä, jonka nimiin kissa on rekisteröity CFA:n rekisterissä ja omistajanvaihdoksen voi suorittaa vain rekisteriin merkitty omistaja.

Pentu rekisteröidään oletuksena kasvattajansa nimelle, josta se siirretään blue slipin tai yellow slipin myötä uudelle omistajalle. Blue ja Yellow slippejä voi käyttää vain omistajanmuutokseen, jolloin kasvattaja luovuttaa omistajuuden uudelle omistajalle. Blue ja yellow slipillä omistajanmuutos tapahtuu lähettämällä slippi täytettynä CFA:n toimistolle ja samalla suoritetaan myös kissan yksilöllinen rekisteröinti, jolloin kissalle tulee green slip osoituksena rekisteröinnistä.

Tämän jälkeen omistajanmuutokset tapahtuvat green slipillä. Green slipin taakse rekisteröidyt omistajat (listattu slipin etupuolella owner-kohdassa) hyväksyvät omistajan muutoksen allekirjoituksellaan ja merkitsevät mistä päivästä lähtien omistajanmuutos on voimassa. Tämän jälkeen slip luovutetaan uudelle omistajalle, joka täyttää omat tietonsa ja lähettää slipin CFA:n toimistolle maksusuorituksensa kanssa. Omistajan muutos on siis maksullinen. Samassa yhteydessä voidaan kissan nimen perään rekisteröidä myös uuden omistajan kasvattajanimi, mikäli hän näin haluaa. Uudelle omistajalle tulee CFA:sta uusi green slip, johon on päivitetty uuden omistajan tiedot.

Slipeistä ja niiden täyttämisestä löytyy lisätietoa Pentujen rekisteröinti -linkin alta.

Omistajanvaihdoksissa poikkeuksen muodostaa se tapaus, että green slippiin merkitty omistaja on kuollut. Tällöin tästä on toimitettava todistus CFA:lle, jotta omistajanvaihdos onnistuu. Todistukseksi kelpaa mm. sanomalehdestä kopioitu kuolinilmoitus.

Värinvaihdos

Kissan värinvaihdoksen voi suorittaa vain kissan CFA:n rekisteriin merkitty omistaja.

Värinvaihtotapauksissa green slip lähetetään vapaamuotoisen värinvaihto pyynnön kera. Värin on oltava mahdollinen geneettisten periaatteiden mukaisesti. CFA kuitenkin rekisteröi kissat ulkoasun mukaan, joten poikkeuksia geneettisiin periaatteisiin myönnetään.

Värinvaihdos on maksullinen palvelu ja värinvaihto täytyy olla suoritettu ennen kuin kissalle voidaan myöntää näyttelyissä saavutettu titteli.

Korjaukset green slippeihin?

Mikäli CFA on tehnyt virheen värin, nimen tai omistajan suhteen, suorittaa CFA uudelleen rekisteröinnin ilman erillistä korvausta. Tällöin green slip pitää palauttaa korjatuilla tiedoilla CFA:han.

Asiassa kannattaa ottaa ensiksi yhteyttä CFA:n toimistoon sähköpostitse registration@cfa.org

 

Voiko Cat Fanciers of Finland auttaa sinua?
Mikäli et omista luottokorttia tai et muuten pysty itse hoitamaan rekisteröintiä, ota yhteyttä rekisteröintivastaavamme osoitteessa: rekisterointi(a)cfasuomi.org. Häneltä voi myös kysyä lisätietoja rekisteröinteihin liittyvistä asioista.

 

Comments are closed.